T20 Wêreldbeker: Die hoogtepunte en laagtepunte van die vorige uitgawes | Krieket Nuus

[ad_1]

NUWE DELHI: Twintig20-krieket is in 2003 deur die Engelse en Wallis-krieketraad vir interlandkrieket ingestel om die speletjie se gewildheid te bevorder, veral onder jongmense. En dit sal nie ‘n understatement wees om te sê dat T20-krieket die wêreld met storm verower het, nadat dit aan die begin agterdogtig bejeën is nie.
Die 8ste uitgawe van die ICC T20 Wêreldbeker is tans in Australië aan die gang. Die gaping tussen die laaste uitgawe en hierdie een was een van slegs xxx maande, met die laaste een wat in 2021 in die VAE gespeel is, nadat dit uit Sri Lanka verskuif is. Die gaping tussen die sesde en sewende uitgawe was intussen ‘n baie lang een van vyf jaar (2016 en toe 2021).
Algehele, in die sewe vorige uitgawes het die toernooi soveel as ses verskillende kampioene gesien, met net die Wes-Indiese Eilande wat tot dusver daarin geslaag het om twee titels te wen.
Hier, TimesofIndia.com kyk na die kampioene van die vorige uitgawes en die groot hoogtepunte:
2007 T20 Wêreldbeker in Suid-Afrika
Kampioene – Indië

Die eerste uitgawe van die T20 Wêreldbeker het Indiese krieket in meer as een opsig verander. Geskiedenis is gemaak, ‘n legende is gebore en dit het alles uitgeloop op die geboorte van ‘n T20-liga wat Indiese krieket se toekoms gevorm het deur die BCCI se koffers meer te vul as enige ander eiendom in die verlede.
Die Indiese legendes soos Sachin Tendulkar, Rahul Dravid en Sourav Ganguly was nog steeds besig om hul wonde te lek ná ‘n verleentheid uit die Eendag-Wêreldbekertoernooi, net ‘n paar maande gelede, nie deel van die eerste uitgawe nie. Sommige verslae beweer dat die BCCI nie te gretig was om ‘n span te stuur nie, maar het later ‘n klomp jongmense saamgestel met Mahendra Singh Dhoni aan die stuur.
Chris Gayle het die bal aan die rol gesit deur die eerste T20I-honderdtal in die eerste wedstryd self te slaan. Alhoewel Wes-Indiese Eilande die wedstryd verloor het, was die vuurwerke wat gegenereer is genoeg om die erwe aan die brand te steek en die opwindingvlakke te verhoog.
Toe kom op 14 September die wedstryd waarvoor almal gewag het. Indië vs Pakistan. Enige botsing tussen die aartsvyande in enige veld wek groot belangstelling. En dit was die Wêreldbeker – ‘n stadium waar Indië nog nooit teen Pakistan verloor het nie, so die opbou was geweldig. En die wedstryd het gestand gedoen aan sy rekening. Die wedstryd was gelykop en die wenner is beslis deur ‘n boul uit – ‘n eerste op daardie stadium. Indië het gewen, Pakistan het verloor, aanhangers het mal geraak en die uitsaaiers was oor die maan. T20-krieket het uiteindelik aangebreek.

9

Indië het teen Nieu-Seeland verloor, maar teen Engeland is woorde uitgeruil, humeure het opgevlam en te midde van dit alles het Yuvraj Singh sulke bloedbad op die brandende dek losgelaat dat Engelse spelers stom gelaat is terwyl die hele wêreld verstom toekyk. Yuvraj het Stuart Broad vir ses agtereenvolgende sesse gemoker om die eerste kolwer te word wat die prestasie in T20-krieket behaal.
Indië het voortgegaan om Suid-Afrika te klop en deur te storm na die halfeindronde waar hulle die magtige Aussies verslaan het, danksy ‘n warrelwind klop deur Yuvraj wat ‘n 30-ball 70 wat besaai was met 5 viere en 5 sesse afgemaai.
En toe kom die eindstryde en tot die vreugde van die organiseerders, die ondersteuners en die krieketwêreld oor die algemeen was die eindstryd tussen Indië en Pakistan. Die aartsvyande wat swaarde kruis in ‘n Wêreldbeker-eindstryd – dit kan nie groter of beter as dit word nie.
Die opbou tot hierdie wedstryd was geweldig en om te sê dat die wedstryd aan sy rekeninge voldoen het, sal ‘n understatement wees. Dhoni het die loot gewen en Indië het eerste gekolf. Die Manne in Blou is ‘n groot slag toegedien toe Virender Sehwag beseer is. Yusuf Pathan was Gautam Gambhir se openingsvennoot. Gambhir top het met ‘n 54-bal 75 aangeteken, aangesien Indië 157/5 aangeteken het.
RP Singh en Man van die Wedstryd Irfan Pathan het elk 3 paaltjies geneem en dit het alles daarop neergekom dat Pakistan 13 lopies van die laaste boulbeurt nodig gehad het met een paaltjie in die hand. Hul beste kolwer, Misbah-ul-Haq, was op die speelveld. Harbhajan Singh het een oor gehad, maar hy is vir drie sesse deur Misbah in die 17de boulbeurt geslaan. Met die wedstryd op ‘n mespunt en hartklop wat deur die dak gaan, het Dhoni die bal aan die nuweling Joginder Sharma oorhandig om die laaste boulbeurt af te bou.
Soos die spanning toegeneem het, het Joginder met ‘n wye weggespring en dit met ‘n kolbal opgevolg. Maar die koel en selfversekerde Misbah het die derde bal vir ‘n ses gemoker om die vergelyking af te bring na 6 benodig van 4 balle. Pakistan was op die punt om te wen, dit was Indië se wedstryd om te verloor, maar die lewe het ander planne gehad, die lot het verander namate Misbah dit verloor het.
Joginder het ‘n volle aflewering geboul, op die stompe, en Misbah wat tot dusver so briljant voor die paaltjie gespeel het, het gekyk om die aflewering oor die binneveld aan die beenkant te skep en soos die geluk dit wou hê, het hy ‘n voorsprong gekry, die skoot het die hoogte gekry maar nie die afstand nie. Dit het hoog in die lug gegaan en daarmee saam het die harte van al die Indiërs na hul monde gegaan, maar Sreesanth het onder dit gekom en ‘n veilige vangskoot op kort fynbeen geneem toe Indië die eerste Wêreld Twintig20-kampioene geword het.
Die Indiese span het ‘n opwindende ontvangs gegee met hul terugkeer, die legende van Dhoni is gebore en hy is as ‘n kalm en charismatiese leier beskou en die gewildheid van T20-krieket het so die hoogte ingeskiet dat dit gelei het tot die geboorte van die Indiër. Premierliga.
2009 T20 Wêreldbeker in Engeland
Kampioene: Pakistan

10

Ná die verstommende sukses van die eerste uitgawe is die tweede T20 Wêreldbeker-toernooi in Junie 2009 in Engeland gehou.
Indië het hul eerste wedstryd teen Bangladesj gewen en hul tweede wedstryd teen Ierland. Maar drie agtereenvolgende nederlae teen die Wes-Indiese Eilande, Engeland en Suid-Afrika het beteken dat die span onder leiding van MS Dhoni nie die halfeindronde kon haal nie.
Pakistan, Suid-Afrika, Sri Lanka en Wes-Indiese Eilande het die halfeindronde gehaal. En dit was ‘n heeltemal Asiatiese botsing in die eindstryd by Lord’s op 21 Junie 2009, toe Pakistan teen Sri Lanka afgereken het.
Sri Lanka se kaptein, Kumar Sangakkara, het die loot gewen en die beste telling vir sy span behaal met ‘n deftige onoorwonne 64, aangesien sy span 138/6 reggekry het en eerste gekolf. Abdul Razzaq was die hoofbrekende vir Pakistan, met 3/20.
Pakistan het die teiken van 139 maklik agternagesit, met Kamran Akmal wat 37 boaan aangeteken het en Shahid Afridi en Shoaib Malik wat onderskeidelik onoorwonne 54 en 24 geslaan het om Pakistan na hul eerste T20 Wêreldbeker-titel te lei.
2010 T20 Wêreldbeker in die Karibiese Eilande
Kampioene: Engeland

11

Al het die krieketwedstryd in Engeland begin, het die Britte tot hierdie uitgawe van die T20-wêreldbeker nog geen Wêreldbeker-titel gewen nie. Engeland het in 1979, 1987 en 1992 deurgedring tot die eindronde van die Eendagtoernooi Wêreldbeker, maar het by al die geleenthede as naaswenners geëindig.
Dit alles het in 2010 verander toe Paul Collingwood Engeland tot by die titel gelei het.
Indië het hul veldtog begin met oorwinnings teen Afghanistan en Suid-Afrika, maar nederlae teen Australië, Wes-Indiese Eilande en Sri Lanka het beteken dat die MS Dhoni-geleier nie vir die tweede agtereenvolgende keer tot die halfeindronde deurgedring het nie.
Die 2009-uitgawe-finaliste, Sri Lanka en Pakistan, het in die halfeindronde gebuig en onderskeidelik teen Engeland en Australië verloor.
In die tweede halfeindstryd is Australië, wat 192 gejaag het, tot 107/5 verminder toe Michael Hussey ingestap het om sy broer, David Hussey, op die paaltjie te vervang na 12.3 boulbeurte. Die oudste Hussey het Cameron White (43) en Steve Smith (5) as vennote aan die ander kant verloor, maar het onverskrokke voortgegaan.
Dit het alles daarop neergekom dat Australië 18 lopies nodig gehad het van die laaste boulbeurt wat deur Saeed Ajmal geboul is. ‘Mnr. Krieket het twee agtereenvolgende sesse, ‘n vier en weer ‘n ses gemoker om die nadruklike Aussies na die eindstryd te dra.
In die eindstryd het Australië hul tradisionele vyande Engeland ontmoet en was gunstelinge om mee te begin. Maar die Aussie-kolwers kon nie groot skiet nie, met David Hussey se 59 wat sy span tot 147/6 gebring het.
’n Stand van 111 lopies tussen Craig Kieswetter (63*) en Kevin Pietersen (47) het verseker dat daar geen haakplekke in die Engelse lopiejaagtog was nie, aangesien hulle die teiken van 148 lopies in 17 boulbeurte vir hul eerste Wêreldtitel in krieket ooit gejaag het.
2012 T20 Wêreldbeker in Sri Lanka
Kampioene: Wes-Indiese Eilande

12

Wes-Indiese Eilande was ‘n supermoondheid in krieket toe die Eendag-Wêreldbeker begin het, en het die eerste uitgawe in 1975 gewen en die tweede een in 1979. Maar sedert die draai van die millennium was daar ‘n bestendige afname in die gehalte en lotgevalle van Windies-krieket.
Maar die T20 Wêreldbeker-titeloorwinning in 2012 is gesien as ‘n teken van herlewing van krieket in die Karibiese Eilande.
Indië het hul veldtog begin met ‘n oorwinning teen Afghanistan en het ook ‘n oortuigende oorwinning van 90 lopies teen die verdedigende kampioen, Engeland, aangeteken. Hoewel Indië teen Australië verloor het, het hulle aartsvyande Pakistan geklop om hul rekord van alle oorwinnings in Wêreldbeker-wedstryde te behou. Indië het Suid-Afrika met een lopie in hul laaste groepwedstryd geklop, maar kon nie die halfeindronde haal nie weens hul lae netto lopietempo.
Gasheer Sri Lanka het Pakistan in die eerste halfeindstryd geklop en die Wes-Indiese Eilande het Australië verstom om die eindstryd binne te storm. Sri Lanka was die vaste gunstelinge, maar die T20-formaat is so kort dat ‘n span nie die tyd kry om te herstel in geval van ‘n groot kolfmislukking nie. En dis presies wat in die eindstryd op 7 Oktober 2012 in Colombo gebeur het.
Daar was net 3 dubbelsyfer-tellings vir die Windies aangesien Ajantha Mendis 4/12 geneem het, maar Marlon Samuels se 78 het die Windies tot 137/6 geneem – ‘n totaal wat die moeite werd is om voor te veg. En hulle het goed geveg terwyl Sunil Narine ‘n towerweb gespin het met die bal wat 3/9 geneem het toe die Sri Lankaanse besetting soos ‘n pak kaarte geval het en vir 101 in 18.4 boulbeurte gebundel is om die weg te baan vir die Windies se meisie. T20 Wêreldbeker-titeloorwinning.
2014 T20 Wêreldbeker in Bangladesj
Kampioene: Sri Lanka

14

Die 2014-uitgawe was die eerste een waarin Indië die eindstryd gehaal het sedert die eerste 2007-uitgawe.
Indië het die Kampioenetrofee in 2013 gewen en toe hulle die 2014 T20 Wêreldbeker-eindstryd bereik het, het almal gehoop dat Dhoni sy tweede IKR-trofee in soveel jare sou lig. Maar dit moes nie wees nie.
Met Virat Kohli in rooiwarm vorm, was die Dhoni-geleide span onoorwonne in die ligafase en het al hul wedstryde gewen. Totdat die Lasith Malinga-geleide Lankane die Indiese partytjie in die eindstryd bederf het.
In die kolf, het Indië 130/4 aangeteken en op Kohli se 77 gery. Maar die Lankane het dit gemaklik gejaag om hul staatmakers Mahela Jayawardene (24) en Kumar Sangakkara (52*) ‘n gepaste afskeid te gee en hul eerste T20 Wêreldbeker-titel te beklink.
2016 T20 Wêreldbeker in Indië
Kampioene: Wes-Indiese Eilande

15

Tuisspan Indië was die groot gunstelinge om al die pad te gaan. Hoewel Indië hul openingswedstryd teen Nieu-Seeland verloor het, het hulle opwindende oorwinnings teen Pakistan, Bangladesj en Australië behaal om die halfeindronde te haal.
Indië het die Windies in die halfeindronde by die Wankhede-stadion in Mumbai raakgeloop. Rohit Sharma (43) en Ajinkya Rahane (40) het ‘n goeie openingsstand gebring en Kohli se 47-bal 89 het Indië na ‘n formidabele 192/2 geneem.
Maar die Indiese boulers het nie daarin geslaag om die Windies se lopievloei te keer nie, aangesien Lendl Simmons (82*), Johnson Charles (52) en Andre Russell (43*) hul span tot ‘n oorwinning van sewe paaltjies in 19.4 boulbeurte aangedryf het.
In die eindstryd wat op 3 April 2016 by die Eden Gardens in Kolkata gespeel is, was Engeland verstom deur die Windies in een van die mees onvergeetlike eindstryde wat nog gespeel is.
Die Windies het ‘n teiken van 156 lopies gejaag, en het gereeld paaltjies verloor en net Marlon Samuels het teen die Engelse boulers opgestaan ​​met ‘n vinnige, onoorwonne klop van 85 lopies. Maar dit was Carlos Brathwaite wat op so ‘n nadruklike wyse die laaste afronding gelê het aan die Wes-Indiese hardloopjagtog dat sy naam vir altyd onthou sal word.
Met die Windies wat 19 lopies van die laaste boulbeurt nodig gehad het, het Brathwaite vir Ben Stokes vir vier agtereenvolgende sesse gemoker om die Karibiese krieketspelers na hul tweede T20-Wêreldbeker-titel af te vuur en oornag ‘n nasionale held te word.
2021 T20 Wêreldbeker in die VAE
Kampioene: Australië

16

Die 2021 T20 Wêreldbeker was oorspronklik geskeduleer om in 2020 in Australië gehou te word. Maar as gevolg van die Covid19-pandemie is dit eers bevestig dat Indië die 2021-uitgawe sou aanbied, maar weer as gevolg van koronavirus is die toernooi na die VAE verskuif en Australië is gegee die regte vir die 2022-uitgawe.
Die een ding wat Indiese ondersteuners nie wou sien nie – Indië, onder Virat Kohli, het vir die eerste keer ooit teen Pakistan in ‘n Wêreldbeker-wedstryd verloor en dit ook met 10 paaltjies. Indië het toe teen Nieu-Seeland verloor en al het hulle teen die minnows Afghanistan, Skotland en Namibië gewen, kon hy nie die halfeindronde haal nie.
Die eindstryd van die toernooi is gespeel tussen Trans-Tasman-mededingers Australië en Nieu-Seeland wat die Aussies met 8 paaltjies vir hul eerste T20-Wêreldbeker-titel gewen het. Dit was ‘n belangrike oorwinning vir die Aussies, wat desperaat was om die wêreld te wys dat hulle steeds wêreldkloppers kan wees. Dit was algeheel ‘n groot skoot in die arm vir Australiese krieket.[ad_2]

Source link

Leave a Comment